storytelling fotografie

De 'vanzelfsprekendheid' voor altijd vastgelegd

Wat kan ik voor jullie betekenen?

 

IK MAAK…….FOTO’S MET EMOTIONELE WAARDE

Ben jij op zoek naar een fotograaf die oog heeft voor de momenten vol van emotie, blije, liefdevolle, vreugdevolle momenten? En tegelijkertijd ook iemand die de stille momenten en blikken van concentratie, dromerigheid, overpijnzing en ook verdriet ziet? Wil je heel graag foto’s van jouw gezin, jouw leven, jouw kinderen (peuter, kleuter, tiener, puber, volwassen) zoals het op dat moment is? Dan ben ik heel graag jouw fotograaf! 

Ik geef je pure foto’s van jullie samenzijn, jullie dagelijks leven, jullie boswandeling, jullie gezamenlijke lunch, jullie gesprekken. Uiteraard merken jullie mij op, maar ik pas me qua aanwezigheid aan aan wat nodig is. Ik ben rustig op de achtergrond, en als het moment en de persoon het toelaat sta ik er soms ook met de camera bovenop. 

IK ZORG ERVOOR DAT……DE VANZELFSPREKENDHEID VOOR ALTIJD IS VASTGELEGD

Ik praat niet veel en klik wel veel door ; ). Ik observeer, luister en zie wat nodig is om de foto’s te maken die jouw/ jullie situatie goed weergeven. Ik houd me bezig met aansluiten bij wat gebeurt, zonder dat ik ingrijp. Om een voorbeeld te noemen: wanneer een kindje iets ondeugends doet en als ouders zie je het niet gebeuren, dan pak ik mijn moment en leg dit zo goed mogelijk vast. Want juist die ondeugendheid hoort erbij, evenals de driftbuien, ruzie, discussie, lachbui, valpartij, stoeipartij, het knuffelen. Juist deze foto’s geven jou weer de emoties van dát moment als je ze uiteindelijk terugkijkt. En het allermooiste is, dat deze foto’s met de jaren steeds meer waarde krijgen. Ze zullen steeds meer voor je gaan betekenen, want ze geven je een herinnering waar je altijd door de beelden naar terugkan! Dit is een van de drijfveren waarom ik deze vorm van fotografie zo graag toepas. 

Soms moeten mensen even wennen aan het feit dat er zomaar iemand, wel of niet bekende, met een camera alles vastlegt wat je doet. Ik hoor ook regelmatig terug, dat het heel raar is dat iets wat zo gewoon lijkt en eigenlijk saai om vast te leggen, toch wordt gefotografeerd. Maar geloof het of niet, achteraf vindt bijna iedereen het heel erg leuk en vooral meevallen. Uiteindelijk merkt men mij niet echt meer op en raak je gewend aan iemand die om je heen draait. En als dan de foto’s geleverd worden en samen met partner, ouders, vrienden of familie in slideshow bekeken worden, is het fantastisch om terug te horen dat mensen geraakt zijn. Dat ze zich zo trots en vol liefde over hun gezin voelen. Dat ze moeten lachen om de beelden, soms ook huilen. En soms zitten er ook foto’s tussen waarover men zegt: hier sta ik niet persé mooi op,  maar wel echt zoals ik ben! En dan is mijn doel bereikt! 

JE ONTVANGT……EEN HERINNERING VAN ONBETAALBARE WAARDE

Na al die jaren dat ik fotografeer, komt het helaas ook zo nu en dan voor dat iemand die op de foto stond is overleden. Ook dan is het ontroerend om terug te horen als mensen blij zijn met de foto’s die je toen hebt gemaakt. Een voorbeeld hiervan zal ik nooit vergeten en staat echt voor altijd in mijn hart gegrifd. Een hele lieve goeie vriendin wilde graag met haar familie een reportage in het park. Haar vader had Alzheimer en hij begaf zich qua herinneringen vooral in de fase dat ze daar als jong gezin kwamen, toen zij dus klein was. We zijn hier een ochtend geweest. De familie (ouders, kinderen en inmiddels kleinkinderen) wandelde rond en ik fotografeerde momenten van samenzijn, blijdschap en liefde. 

Op een gegeven moment zagen we een steen, een soort bovenkant van een put, en hier stond ze vroeger vaak bovenop. Dus dat deed ze nu weer. Haar vader kwam bij haar staan en ik fotografeerde. Opeens pakte hij haar in danshouding en begon met haar te stijldansen op de steen, langzame rondjes… Hij genoot, de familie genoot! En ik had echt tranen in mijn ogen door wat er voor de camera gebeurde, de liefde en intimiteit spatte er vanaf. Ik legde zoveel emotie in beeld voor hen vast. Allemaal wisten we dat dit zo troostend ooit zou zijn! 

Toen hij een aantal jaren later overleed, ging ik naar de begrafenis. Ze had het al even laten weten dat er een paar foto’s zouden worden gebruikt. Het was echt ontroerend mooi om een aantal beelden voorbij te zien komen, waarbij ik gelijk ook zelf dat gevoel weer helemaal voelde. Dan weet ik ook waarom dit doe! Ik mag mensen iets geven dat zoveel waard is en met de tijd meer waard wordt. Ik ben dan ook telkens weer dankbaar als mensen me weten te vinden en mij vragen om even mee te draaien in hun leven, om herinneringen vast te leggen! 

LAAT JE HET WETEN ALS JE EEN KEERTJE WILT KENNISMAKEN? 

herinneringsfotografie

Hoe was de ervaring van andere klanten?

workshop fotografie Arnhem gelderland
een jaar lang foto's van je gezin
troostende beelden

Willeke Kieft Fotografie 

KVK 09219066 

hello@willekekieft.nl

0648505581

All rights reserved | Copyright © Willeke Kieft Fotografie | 2021 | Documentaire fotografie voor jong én oud