FEEL IT, FRAME IT!

Het is alweer even geleden, de tweedaagse workshop Rock Your Talent die ik samen met Marieke Zentjens organiseerde. Tijd om hier met trots over te delen. Het was namelijk zo'n ontzettend mooi en leerzaam avontuur! Het begon als een 'wild' idee, 'wat als wij samen eens een soort documentaire-fotografie-retreat zouden organiseren' .... en dat idee bleef hangen, kriebelen. Dus we verkenden onze droom, en het beeld werd steeds helderder, concreter en realistischer. Het voelde alsof we er niet meer omheen konden, dit MOESTEN we verder gaan uitwerken en met 'de wereld' delen!

Na zo'n acht maanden intensief brainstormen, afstemmen, overleggen, samenwerken was het bijna zover. Nog even de puntjes op de iii en dan lanceren we ons idee. Wat zouden mensen ervan vinden? Is er uberhaupt interesse in een tweedaagse workshop?

Al snel na de lancering bleek dit gelukkig helemaal het geval t zijn! We hadden een lijst met mensen die heeeeel graag wilden deelnemen, maar helaas niet op de geplande data konden. Graag zouden zij misschien aan de tweede editie (als deze er zou komen) willen deelnemen. Gelukkig stroomden de aanmeldingen voor de eerste editie ook gewoon binnen en werd onze droom werkelijkheid.

Op 17 & 18 maart mochten we samen met 4 hele leuke vrouwen op avontuur in Utrecht, op een supertoffe locatie. We verbleven twee dagen bij Suits and Sundays aan de gracht en werden ongelooflijk verwend daar. Het programma hadden we uiteraard goed voorbereid en we hadden met alle deelnemers een heel tof voortraject doorlopen, waardoor het al voelde alsof we elkaar kenden. Dit zorgde al snel voor een sfeer van veiligheid & gezelligheid, de deelnemers voelden zich snel op hun gemak. Doordat we met een kleine groep werkten, is er veel ruimte voor ook persoonlijke aandacht en verdieping, dat was superleuk!

Van begin tot het eind was het......inspirerend, leerzaam, intensief, sprankelend, afwisselend! Dit vonden wij niet alleen, ook onze deelnemers gaven dit terug aan t eind bij de evaluatie. En dat maakte ons erg blij natuurlijk! Ik heb genoten van het werken met mensen, van de 'nieuwe' rol die ik had in het delen van kennis en ervaring, vooral het delen van mijn passie. Daarnaast vind ik het fijn om mensen beter te leren kennen en dat we ook echt aan de slag gingen met een stukje persoonlijke ontwikkeling, want als fotograaf neem je jezelf zo ontzettend mee in het moment.

Het was heerlijk om in een bubbel te stappen met elkaar en ook echt de tijd en aandacht te besteden aan de ontwikkeling van elke deelnemer. Ik weet zelf hoe fijn het is om met gelijkgestemden niet meer te stoppen over dat waar je zo blij van wordt: fotograferen van momenten, het alledaagse leven, de mensen die je lief zijn, ongeposeerd en puur.

Over documentaire fotografie raakten we niet uitgesproken, maar het ging ook zeker over de deelnemers zelf. En ook wij deelden veel over onszelf. Want dát is voor een groot deel de insteek én de kracht van Rock your Talent: we gaan aan de slag met het vinden/ verdiepen van JOUW Visual Voice! en dat doen we doordat we o.a. oefeningen m.b.t. mindset in het programma meenemen, door uitgebreide intensieve feedbacksessies op jouw foto's, door ook echt met de camera aan de slag te gaan met elkaar, door stil te staan bij dat wat je lastig vindt (gedeelde smart is halve smart; )) maar vooral door het te hebben over waar JIJ door geraakt wordt, waar JOUW VUUR door aan gaat en waar JOUW GOUD zit als het gaat over hoe jij door de camera naar de wereld kijkt. Want juist dát maakt jouw foto's uniek, waar je ook staat in jouw ontwikkeling op het pad van de documentaire fotografie!

Ik kijk enorm uit naar onze tweede editie, die op 15 en 16 september 2022 zal gaan plaatsvinden, wederom bij Suits and Sundays, want wat wordt je daar lekker in de watten gelegd!!

Heb je vragen of sta je te popelen om mee te doen, stuur me dan gerust een bericht! Wil je meer info lezen over Rock your Talent, klik dan hier.

Gelukkig hebben we de foto's nog ; ). Je kunt klikken op een foto om deze groter te zien en doorheen te bladeren.