Rijnstad ‘Week van het Geld 2022’ | arnhem

VAN DOEKOE TOT DIGI!

De slogan tijdens De Week van het Geld in 2022. Tijdens de Week van het Geld worden er leuke informatieve activiteiten gepland om jongeren beter te leren omgaan met geld. Financiële educatie is belangrijk. Het idee: jong geleerd is oud gedaan. Leer je op jonge leeftijd hoe je met geld omgaat? Dan helpt dat bij je financiële zelfredzaamheid later. Het platform Wijzer in geldzaken organiseert ieder jaar de landelijke Week van het Geld. Zo helpt het scholen en ouders bij de financiële educatie van kinderen en jongeren. De gemeente Arnhem ondersteunde dit initiatief en wilde er samen met alle scholen in Arnhem een groot succes van maken! En ik kan je verzekeren, dat is absoluut gelukt! In opdracht van Rijnstad Arnhem mocht ik een aantal activiteiten vastleggen.

Hieronder vind je een aantal foto’s van o.a. de lancering van de Geldkist van Rijnstad. Een prachtig ontworpen kist om kinderen spelenderwijs wegwijs te maken rondom geld. Je ziet ook foto’s van een aantal hoogtepunten voorbijkomen op de scholen. De politie ging op school langs om over geld te praten en de kinderen werden verrast met een goodiebag. Defano Holwijn kwam langs bij het VMBO om te praten, maar ook natuurlijk een feestje te bouwen met een paar mooie nummers. En als klap op de vuurpijl kreeg een groep acht klas bezoek van onze eigen burgermeester Ahmed Marcouch. En wat had hij een fantastisch gesprek met de kinderen, waarin hij ook t een en ander over zichzelf vertelde. Aan t einde hebben we een paar gezellige groepsfoto’s gemaakt als herinnering voor alle kinderen. Om iedereen er ontspannen op te krijgen, vroeg ik de burgermeester om een koprol over de mat te maken…. maar helaas kreeg ik alleen een big smile; ).

Mocht je willen weten weten of ik iets voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met me op.

Meer reportages van

Willeke.

Anne

Anne

Anne | Zwolle JENNA | JON Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo…