Rock your Talent

Wij, Marieke en Willeke, twee ervaren documentaire (familie)fotografen bundelen onze krachten en enthousiasme om gedurende drie maanden samen met jou en een aantal deelnemers te deepdiven in de wereld van de ongeposeerde fotografie. Alweer de derde editie van

Rock your Talent!

Op een creatieve wijze, met een combinatie van dromen, durven, doen, werken we met een uitdagende combinatie van een beetje theorie en heel veel praktijk aan jouw fotografie-skills en storytelling.

Misschien wel het allerbelangrijkste: óók jouw mindset krijgt aandacht.

Want fotograaf zijn is zóveel meer dan alleen op het knopje van je camera drukken en de techniek beheersen.

Scroll vooral verder als jij klaar bent om te gaan deepdiven!

Speciaal ontwikkeld voor:

Fotografen met passie voor het vak

Je bent een fotograaf die zich nog compleet nieuw voelt in de ongeposeerde (documentaire) fotografie. Tot nu toe heb je je meer bezig gehouden met geposeerde fotografie. Je zou graag meer willen leren over deze vorm van fotografie en jezelf hierin willen ontwikkelen.

Storytellers

Al bevindt je je al een tijdje op het pad van de ongeposeerde fotografie, je voelt je toch nog vrij nieuw in deze tak van sport.

Je vraagt je af hoe je de beelden zou kunnen versterken en hoe je ervoor zorgt dat je foto's dynamisch zijn. Je kan wel een duwtje in de rug en concrete tools gebruiken.

De amateurfotograaf met (stiekeme) ambitie

Voor amateurfotografen die al vergevorderd zijn in het bedienen van hun camera en vanuit een niet te stoppen passie en plezier stiekem of minder stiekem de ambitie koesteren om ooit (deels) als professioneel fotograaf aan de slag te gaan. Je bent verliefd geworden op de ongeposeerde fotografie en zou er graag nog veel meer over willen leren.

feel it, frame it!

Vind jouw Visual Voice!

Zie & voel & fotografeer

Word je bewust van waartoe jij wordt aangetrokken.

Hoe dit jouw foto's kleurt en vind (steeds meer) jouw unieke visual voice.

Ontwikkeling

Betrokkenheid

Met en van elkaar leren!

Verbinding

Enthousiasme

Wij, Marieke en Willeke, zijn ervaren en gepassioneerde fotografen en coaches. Als mens zijn we beiden betrokken, behulpzaam, authentiek en empatisch.

Vanuit onze liefde voor documentaire fotografie, lopen wij dolgraag een stukje mee in jouw ontwikkeling (meer info vind je in onze folder).

Wij creëeren graag een open cultuur waarin je je veilig voelt zodat je alle ruimte voelt om te leren en jouw fotografieskills en storytelling verder te ontwikkelen.

Vanuit onze ervaring met retreats & workshops kunnen wij wel zeggen dat het ontmoeten van mede fotografen ontzettend waardevol kan zijn.

Je leert van elkaar, inspireert elkaar en bouwt vanuit die verbinding een netwerk op met gelijkgestemden

Een nieuw vertrekpunt voor jouw verdere ontwikkeling...

En daar worden wij heel blij van! Dat is precies waarom we onze krachten hebben gebundeld en waarom Rock your Talent is geboren! En inmiddels hebben we er twee succesvolle leerzame edities op zitten, dus we zijn nog lang niet klaar: )

Voor meer info, lees Hier de folder

Inspirerende booster

&

Magneet van inspiratie

We hebben een afwisselend en inspirerend programma samengesteld waarin alle (verdiepende) aspecten van ongeposeerd fotograferen aan bod zullen komen.

We putten hierbij uit onze jarenlange ervaring met documentaire fotografie en kennen de valkuilen en uitdagingen die je als

documentair fotograaf tegenkomt. En ook wij leren nog elke dag!

Rock your Talent duurt ruim 3 maanden en bestaat in grote lijnen uit een Start- en kennismaking met een zoomcall & een deepdive vragenlijst.

Kort na de individuele kennismakingen zal de eerste livedag plaatsvinden op 10 november a.s. Op deze dag ontmoeten we elkaar en maak je ook kennis met de andere deelnemers waarmee je gaat deepdiven! Deze dag zal plaatsvinden in Utrecht en natuurlijk zorgen we voor een heerlijke lunch en lekkers tussendoor. Over de inhoud van de livedagen vind je hieronder meer informatie.

Na de eerste livedag waarop je veel informatie krijgt aangereikt, maar ook aan de slag gaat met de camera, volgt een periode van 3 maanden. In deze tijd blijft het natuurlijk niet stil....

Want wij plannen na deze eerste livedag met iedere deelnemer een individuele zoomcall in waarin je een persoonlijke opdracht op maat van ons krijgt, waarmee je aan de slag kan. Deze opdracht is gebaseerd op de vragenlijst, het startgesprek én wat we van je hebben gezien/ besproken op de 1e dag. Van de deelnemers van Rock Your Talent 1.0 kregen we terug dat juist deze persoonlijke opdracht van grote waarde was voor hun ontwikkeling, naast dat het superleuk was om te doen. Dus die houden we er in!

Je krijgt voldoende tijd om je opdracht uit te voeren, op jouw wijze. Wat we je vooral gunnen is dat je gaat verkennen en grenzen gaat verleggen, door 'gewoon' te doen en daarvan te genieten!

In deze drie maanden plannen we tevens de feedbacksessies 1:1 in, zodat we alle tijd hebben om bij jouw opdracht stil te staan en je inzichten terug te geven om door te groeien. De sky is the limit!

Naast dit alles hebben we ook een facebookgroep waarin je als je dat wilt toegang krijgt, zodra de inschrijving compleet is en jouw plekje verzekerd is.

In deze groep zullen we de presentaties/ workshops delen die we de eerste dag in het programma hebben.

De allerleukste belangrijke bijvangst van een facebookgroep is dat je de kans krijgt om te leren van en met elkaar! In de besloten veiligheid van een kleine groep met dezelfde gedeelde passie!

En dán...is het alweer tijd voor livedag 2!

dé Livedagen

1

2

&

10 november 2023 9.00 - 17.00 in Utrecht bij Suits aan de Werf

Eerste livedag!

Kennismaken

Weg met de Bullshit!

Licht en Compositie Workshop

Mindset

Moment Workshop

Ready, set, action : je gaat aan de slag

met een opdracht om te fotograferen vanuit jouw intuïtie, jouw kijk op de wereld om je heen

Show it!

Afsluiting

9 februari 2024 9.00 - 17.00 in Utrecht bij Suits aan de Werf

Tweede livedag!

Warming-up: proud moments!

Pak je podium

De kracht van beeld(en)

Q&A

Intentie & Actie; zet die eerste stap

Afsluitende borrel

Na Rock your Talent weet je:

▷ Wat een foto aantrekkelijk en succesvol maakt

▷Hoe je optimaal gebruik maakt van verschillende soorten licht en hoe hiermee te experimenteren

▷De omgeving zodanig te gebruiken in de foto dat het verhaal wordt versterkt

▷Over het belang van hét moment zien, voelen en fotograferen

▷Proactief te reageren op wat er zich voor je neus afspeelt

▷Dat jij kan voelen waartoe je wordt aangetrokken en dat hier een kracht in zit

▷Hoe je foto's van alledaagse situaties interessant maakt.

▷Hoe je je compositie bouwt als fundament van je foto

▷Storytelling toe te passen in jouw foto en hoe één of meerdere foto's een beelverhaal worden

▷Waarom én dat je soms risico's moet nemen.

En last but zeker not least

Je wordt je bewuster van hoe jouw mindset invloed heeft op jouw fotografie & Je leert wat jouw kracht/talent is en hoe je deze kracht optimaal kan inzetten en verder kan ontwikkelen.

Wij zien Rock your Talent als een enorme inspirerende booster waarmee je een sprong kan maken in jouw fotografie.

Deze booster en het samenzijn met gelijkgestemden wakkert jouw enthousiasme hopelijk zodanig aan, dat je daarna staat te popelen om te fotograferen.

Sterker nog, een deel van de deelnemers van de vorige edities fotografeert nu zelfstandig meerdere documentaire opdrachten en/of hebben hun eigen onderneming opgezet. There is no way back!

Leren met en van elkaar in een veilige setting, een kleine groep van 6-8 deelnemers

Bovenstaande punten worden behandeld tijdens o.a. de opbouwende een leerzame feedbacksessies.

Jouw investering:

1111,00

excl. BTW 21%

Het fonds Werktuig PPO vergoedt 1/3 van de kosten voor professionals uit de culturele of creatieve sector.

Meer info?

Wil je meer info? We hebben een folder voor je gemaakt waarin je nog meer leest over Rock your Talent en waarin we antwoord geven op de meest gestelde vragen.

Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee!

Teamwork makes the dream work

Kleine groep

Met heel veel plezier hebben wij, vanuit onze jarenlange ervaring als fotograaf en onze ontembare passie, dit super leerzame en inspirerende programma gemaakt.

We werken met een groep van maximaal 6-8 deelnemers om het leereffect zo groot mogelijk te laten zijn.

Marieke Zentjens

folder

Willeke Kieft

YESSSS! I'm IN!

Ben jij klaar om een volgende stap te zetten in je leerproces als fotograaf of 'lover' van fotografie? Sta jij, net als ons, te popelen om aan de slag te gaan? Wil jij een volgende stap maken in je fotografie? Rock your Talent. Wij kunnen niet wachten om met jou samen te gaan werken.

Let op: Er zijn 6-8 plekken beschikbaar.

INSCHRIJVEN

Nadat je het inschrijfformulier hebt toegezonden ontvang je de factuur. Na aanbetaling van 50% ben je verzekerd van jouw plekje.

1 4