jouw wereld in beeld

Laagdrempelige cursus 'documentaire fotografie' met als doel jou (weer) met plezier aan het fotograferen te krijgen!

Deze cursus is binnenkort beschikbaar , je kan je al aanmelden!

03

02

01

Laat je inspireren en maak een tijdsdocument in beeld

Fotografie vanuit je hart!

Leer om jouw dagelijks (gezins)leven in beeld te brengen

Hou je ook zo van het observeren van mensen en het leven om je heen?

Om jouw wereld in beeld te brengen,

daag ik je uit om écht te zien, en niet alleen te kijken. Om stil te staan bij wat er om je heen gebeurt, goed in je op te nemen, te voelen en vanuit dat gevoel met de camera aan de slag te gaan.

Je intuïtie leidt je, samen met een beetje techniek en achtergrondinformatie, naar de kleine (dagelijkse) verhaaltjes die jij wilt fotograferen.

Foto's hebben in sommige gevallen zoveel meer kracht dan woorden. Gewone momenten die door de dag heen voorbij vliegen, kunnen door ze op foto te zien een glimlach op je gezicht toveren. Foto's helpen kinderen, maar ook volwassenen, om herinneringen te versterken en opnieuw te beleven.

Ze kunnen je terugbrengen bij een situatie of persoon die je mist. Foto's brengen een lach en een traan, ze kunnen je raken... dat is waarom ik jou zo graag een beetje meeneem in deze ongeposeerde vorm van fotografie!

Met liefde en enthousiasme neem ik je mee in de wereld van de ongeposeerde fotografie. Je gaat leren om te zien hoe bijzonder de 'vanzelfsprekendheid' kan zijn. Je gaat ervaren hoeveel plezier je kan beleven aan het fotograferen van je kinderen, je partner, je (groot)ouders, je huisdieren, je vrienden. Hoe bijzonder is het om alledaagse momenten en interactie puur en echt vast te leggen en te weten dat je herinneringen maakt van onbetaalbare waarde!

broer zus stoeien optillen strand zand lucht

Mooie foto's van

Het dagelijks leven

en de mensen die we liefhebben

Je bedenkt je regelmatig dat je meer foto's zou willen maken... en toch ligt die camera ergens in een tas... Deze laagdrempelige cursus zorgt ervoor dat jij de camera (of telefoon) niet meer weg wilt leggen!

Je voelt je nog groen in de fotografie of al (een beetje) ervaren, maar nog vrij nieuw in de wereld van de ongeposeerde momenten. Je houdt van die kleine, simpele momenten en wilt ze het liefst voor altijd in een doosje doen, om er altijd bij te kunnen. Je wilt ze zo graag op een mooie pure manier vastleggen... gewoon zoals het is, zonder poseren.

In deze inspirerende cursus geef ik je duidelijke informatie waarmee je aan de slag kunt. Door de opdrachten en informatie leer je al snel anders kijken en pak je enthousiast de camera om op verschillende momenten te gebruiken.

Je gaat veel plezier beleven aan het vastleggen van Jouw wereld in Beeld!

Yes, ik schrijf me meteen in!

Hoe ga je aan de slag?

01

Besloten leeromgeving en Facebookaccount

03

Uitgebreid werkboek

Na aanmelding krijg je twee maand lang toegang tot een besloten leeromgeving. Hier vind je video's en oefen-opdrachten bij ieder onderwerp dat wordt behandeld in deze cursus. Tevens krijg je toegang tot een besloten facebookaccount(optioneel), om met andere deelnemers te connecten. Hier kan je elkaar vragen stellen, ervaringen en successen delen en feedback aan elkaar vragen. Uiteraard zal ik hier ook reageren!

Na betaling wordt je binnen 24 uur toegelaten tot de leeromgeving en het facebookaccount en ontvang je een link naar het werkboek dat je kunt downloaden. Na twee maanden heb je geen toegang meer tot het account.

Tijdsinvestering

04

Actieve betrokkenheid

02

Jij bepaalt wanneer en hoe je aan de slag gaat. Ik raad je aan om de verschillende onderwerpen te verdelen en tijd te nemen om te experimenteren met de verschillende opdrachten. De uitvoer van de opdrachten kan je implementeren in je dagelijks ritme, je kan hier zoveel tijd aan besteden als jij wilt. Oefening baart kunst, en waarschijnlijk krijg je er zoveel plezier in, dat je er graag tijd en energie in steekt.

Tijdens de 2 maanden toegang die je hebt, kan je gebruik maken van mijn betrokkenheid en begeleiding. Je kan vragen stellen per mail over de opdrachten en al die vragen verzamel ik per week. Ik beantwoord de vragen in een filmpje dat voor iedereen toegankelijk is. Deze kan je dus altijd op jouw moment kijken!

* Het is mogelijk om kosteloos een tijdelijk facebookaccount voor de cursus aan te maken. Zo kan je connecten met andere deelnemers en het account indien gewenst weer sluiten na de cursus. Een Facebook-account is geen vereiste om de cursus te kunnen volgen, want alles wat je nodig hebt, staat in de besloten leeromgeving.

Welke onderwerpen komen aan bod?

01

02

Fotograferen van het dagelijks leven: waarom?

We beginnen met een korte introductie over documentaire fotografie, wat is dat nou eigenlijk? En...waarom is het zo verslavend om de meest gewone momenten ook vast te leggen? Noem het een inspirerend opwarmertje, met alvast een korte opdracht.

Een klein beetje techniek

Om invloed te kunnen uitoefenen op een foto is het handig als je een paar dingen weet over de techniek van de camera. Ik leer je (of fris het even voor je op) op een hele makkelijke manier een aantal basisdingen over sluitertijd, diafragma en isowaarde. Daarna gaan we heel snel over naar welke invloed deze hebben op de foto en hoe je dan veel meer met licht kan spelen in jouw foto's.

03

het spel van licht, compositie en moment

Bij documentaire fotografie gaat heel veel om de laatste: hét moment! Maar, deze kan eigenlijk niet zonder (1 van) deze 2! We gaan het hebben over de balans die we zoeken in foto's tussen licht, compositie en moment. En hoe we toewerken naar die ene foto...je VOELT wanneer je m hebt!

04

05

verschillende elementen die impact hebben

Hoe jij kijkt naar het dagelijks leven en de situatie om je heen, kan bepalen waartoe je wordt aangetrokken. Vanuit deze aantrekkingskracht, kan je verschillende perspectieven en storytelling elementen toepassen om jouw wereld in beeld te brengen.

welke foto's kies je, welke is 'goed genoeg'?

Voor je het weet ben je niet meer te stoppen en maakt je 'bergen' foto's. Hoe haal je hier de pareltjes uit? Welke foto's representeren het verhaal dat je in beeld brengt het beste? Hoe zorg je voor een aantrekkelijke selectie. Want ook bij fotografie is het waar: 'less is more'.

06

de kracht van nabewerken

Digitale fotografie hoort bij nabewerken zoals analoge fotografie bij de doka.

De basis van een goede foto wordt tijdens het fotograferen gelegd, maar de impact van een foto bepaal je voor een groot deel ook met de nabewerking. Keuzes als 'wanneer kies je voor kleur en wanneer voor zwart wit' komen hier aan de orde. Ik laat je zien hoe ontzettend leuk het is om je foto's te bewerken. Je ontdekt de kracht van een goede nabewerking!

Wat zeggen anderen over de cursus?

"Ik vind dat je het fijn en duidelijk uitlegt. De hand out is heel erg fijn! En prachtig vormgegeven. Geldt ook voor de foto’s en indeling van hoofdstukken op Instagram!!

Heel veel mooie en fijne tips heb ik van je gekregen waar ik heel erg mee uit de voeten kan en heel erg hard mee moet oefenen.

Enorm bedankt voor je enthousiasme en grote kennis over fotograferen!"

Chantal

"Jouw wereld in beeld is een duidelijke, laagdrempelige cursus, wat mij vooral de 'zin' in het fotograferen deed toenemen!

De tips, het meekijken naar de foto's en het enthousiasme van Willeke zorgt ervoor dat deze cursus zeker de moeite waard is! Echt een aanrader!"

Katherina

“Ik vond het een fantastische cursus.

Je enthousiasme en liefde voor je vak zijn overduidelijk en werken erg "aanstekelijk"

en maken dat ik veel heb geleerd en inspiratie heb opgedaan.

Ik zou zo weer meedoen.

Een aanrader dus!"

Alet

Deze workshop is niet voor jou als:

* je graag meer geposeerde momenten wilt fotograferen

* je elk knopje van je camera wilt leren gebruiken en de techniek tot in detail wilt leren beheersen

* je hoopt dat je leert om je flitser eindelijk te gaan gebruiken

* je vooral zit te wachten op een uitgebreide cursus over fotobewerking

* maar stiekem hoop ik dat dit al duidelijk was; )

zomer blauwe lucht blote voeten

Nog 1 keer alles op een rijtje! De inhoud van deze cursus bestaat uit:

Een cursus die je op jouw tempo online kunt volgen

Twee maanden toegang tot een besloten omgeving met video's

Optioneel: twee maanden lang toegang tot een besloten Facebook-account

Wekelijks Q&A+ feedback

Actieve betrokkenheid en opbouwende feedback

Werkboek

GA IK JE ZIEN?

Superleuk als je besluit om mee te doen! Je kan je aanmelden door op de knop 'ik doe graag mee' te drukken of mij een mail te sturen.

Heb je nog vragen, schroom dan niet om deze te stellen via het contactformulier, per mail, DM instagram.

Wie weet tot snel!

Liefs Willeke

Jouw investering

111,00

Ik doe graag mee!