jouw wereld in beeld

laagdrempelige instagramcursus 'documentaire fotografie'

03

02

01

Laat je inspireren en maak een tijdsdocument in beeld

Fotografie vanuit je hart!

Leer om jouw dagelijks (gezins)leven in beeld te brengen

Hou je ook zo van het observeren van mensen en het leven om je heen?

Om jouw wereld in beeld te brengen,

daag ik je uit om écht te zien, en niet alleen te kijken. Om stil te staan bij wat er om je heen gebeurt, goed in je op te nemen, te voelen en vanuit dat gevoel met de camera aan de slag te gaan.

Je intuïtie leidt je, samen met een beetje techniek en achtergrondinformatie, naar de kleine (dagelijkse) verhaaltjes die jij wilt fotograferen.

Foto's hebben in sommige gevallen zoveel meer kracht dan woorden. Gewone momenten die door de dag heen voorbij vliegen, kunnen door ze op foto te zien een glimlach op je gezicht toveren. Foto's helpen kinderen, maar ook volwassenen, om herinneringen te versterken en opnieuw te beleven.

Ze kunnen je terugbrengen bij een situatie of persoon die je mist. Foto's brengen een lach en een traan, ze kunnen je raken... dat is waarom ik jou zo graag een beetje meeneem in deze ongeposeerde vorm van fotografie!

Met liefde en enthousiasme neem ik je mee in de wereld van de documentaire fotografie. Je gaat leren om te zien hoe bijzonder de 'vanzelfsprekendheid' kan zijn. Je gaat ervaren hoeveel plezier je kan beleven aan het fotograferen van je kinderen, je partner, je (groot)ouders, je huisdieren, je vrienden. Hoe bijzonder is het om alledaagse momenten en interactie puur en echt vast te leggen en te weten dat je herinneringen maakt van onbetaalbare waarde!

broer zus stoeien optillen strand zand lucht

Mooie foto's van

Het dagelijks leven

en de mensen die we liefhebben

Voor wie?

Deze laagdrempelige cursus is bedoeld voor een ieder die graag mensen fotografeert met een camera of telefoon. Nog groen in de fotografie of al (een beetje) ervaren, maar nog nieuw in de wereld van de ongeposeerde momenten.

Je houdt van die kleine, simpele momenten en wilt ze het liefst voor altijd in een doosje doen, om er altijd bij te kunnen.

Documentaire fotografie is breed toepasbaar, het gaat vooral over een vorm van fotografie waarbij je alles laat zoals het is, geen beinvloeding van licht, geen instructies....je sluit aan bij hoe het is en daar doe je het mee. Ik ben zelf echt gepakt door deze vorm van fotografie en dit doe ik het allerliefst! In de cursus geef ik je duidelijke informatie waarmee je aan de slag kunt. Door de opdrachten en informatie leer je al snel anders kijken en hoop ik je te prikkelen om de camera op verschillende momenten te gebruiken. Ik hoop dat je ontzettend veel plezier zal gaan ervaren in het vastleggen van Jouw wereld in Beeld!

Hoe ga je aan de slag?

03

01

Werkboek & Hand-out

Besloten account Instagram

Na betaling wordt je toegelaten tot het instagramaccount en ontvang je een link naar de video's en het werkboek dat je kunt downloaden. Na een maand heb je geen toegang meer tot het account. Gelukkig ontvang je ook een overzichtelijke hand-out, waarin alles nog eens beknopt aan de orde komt.

Na aanmelding krijg je een maand lang toegang tot een besloten Instagram-account*. Op dit account vind je inspiratie en tips en stories. Tevens krijg je via het account toegang tot de video's. Ik geef je hier de opdrachten bij ieder onderwerp dat wordt behandeld in deze cursus. Als je het leuk vindt om met andere cursisten te connecten dan kan dat hier. Leren met en van elkaar.

Tijdsinvestering

04

Actieve betrokkenheid

02

Tijdens de maand toegang die je hebt, kan je gebruik maken van mijn betrokkenheid en begeleiding. Je kan vragen stellen over de opdrachten en die beantwoord ik zo snel mogelijk. Tevens verzamel ik alle vragen per week en die beantwoord ik in een filmpje dat voor iedereen toegankelijk is. Ook hier leer je dan weer van de vragen van anderen.

Jij bepaalt wanneer en hoe je aan de slag gaat. Ik raad je aan om de verschillende onderwerpen te verdelen en tijd te nemen om te experimenteren met de verschillende opdrachten. De uitvoer van de opdrachten kan je implementeren in je dagelijks ritme, je kan hier zoveel tijd aan besteden als jij wilt. Oefening baart kunst, en waarschijnlijk krijg je er zoveel plezier in, dat je er graag tijd en energie in steekt.

* Het is mogelijk om voor deze cursus kosteloos een tijdelijk besloten account aan te maken. Zo kan je meedoen met de cursus en het account indien gewenst weer sluiten na de cursus.

Welke onderwerpen komen aan bod?

01

02

Fotograferen van het dagelijks leven: waarom?

We duiken in de principes van documentaire fotografie en hoe we deze kunnen gaan toepassen in het fotograferen van het dagelijks leven. We hebben het over waarom het zo tof is om het dagelijks leven vast te leggen op documentaire wijze. Noem het een opwarmertje, met alvast een korte opdracht.

Een klein beetje techniek

Om invloed te kunnen uitoefenen op een foto is het handig als je een paar dingen weet over de techniek van de camera. Ik leer je op een hele makkelijke manier een aantal basisdingen over sluitertijd, diafragma en isowaarde. Daarna gaan we heel snel over naar welke invloed deze hebben op de foto en hoe je deze beinvloeding kan gebruiken in jouw fotografie.

03

schrijven met licht

Fotografie is 'schrijven met licht'. We hebben het kort over verschillende lichtbronnen en hoe je goed naar licht gaat leren kijken. Daarna kan je aan de slag met een van de leukste experimenten: schrijven met licht!

04

05

compositie

Compositie is het fundament van een foto.

Er zijn verschillende technieken om je compositie op te bouwen.

Deze komen kort aan bod. Uiteraard zo helder mogelijk, ondersteund met voorbeelden. Daarna kan je zelf aan de slag met oefenen van de verschillende technieken.

Perspectief & storytelling

Hoe jij kijkt naar het dagelijks leven en de situatie om je heen, kan bepalen waartoe je wordt aangetrokken. Vanuit deze aantrekkingskracht, kan je verschillende perspectieven toepassen om jouw wereld in beeld te brengen. En jouw verhaal te vertellen met foto's.

06

toewerken naar Hét moment

Wat bepaalt hét moment in een foto? hoe werk je naar hét moment toe? En hoe leg je dat moment dan vast?

Belangrijk...

Zo enthousiast dat je

meer wilt?

Neem hier contact op voor de mogelijkheden

Wat zeggen anderen over de cursus?

"Ik vind dat je het fijn en duidelijk uitlegt. De hand out is heel erg fijn! En prachtig vormgegeven. Geldt ook voor de foto’s en indeling van hoofdstukken op Instagram!!

Heel veel mooie en fijne tips heb ik van je gekregen waar ik heel erg mee uit de voeten kan en heel erg hard mee moet oefenen.

Enorm bedankt voor je enthousiasme en grote kennis over fotograferen!"

Chantal

"Jouw wereld in beeld is een duidelijke, laagdrempelige cursus, wat mij vooral de 'zin' in het fotograferen deed toenemen!

De tips, het meekijken naar de foto's en het enthousiasme van Willeke zorgt ervoor dat deze cursus zeker de moeite waard is! Echt een aanrader!"

Katherina

“Ik vond het een fantastische cursus.

Je enthousiasme en liefde voor je vak zijn overduidelijk en werken erg "aanstekelijk"

en maken dat ik veel heb geleerd en inspiratie heb opgedaan.

Ik zou zo weer meedoen.

Een aanrader dus!"

Alet

Jouw investering

59,00

Een cursus die je op jouw tempo online kunt volgen

Hiervoor krijg je toegang tot een besloten leeromgeving met filmpjes.

Een maand lang toegang tot een besloten instagram account met stories& posts, informatie, inspiratie

Wekelijks Q&A-filmpje

Actieve betrokkenheid en opbouwende feedback

Voorbeelden editing

Werkboek

Hand-out als naslagwerk

GA IK JE ZIEN?

Superleuk als je besluit om mee te doen! Je kan je aanmelden door op de knop 'ik doe graag mee' te drukken of mij een mail te sturen.

Heb je nog vragen, schroom dan niet om deze te stellen via het contactformulier, per mail, DM instagram.

Wie weet tot snel!

Liefs Willeke

Ik doe graag mee!